Nu het buiten weer wat kouder is kan het ontzettend fijn zijn om binnen te genieten van een warm ontbijt. Deze luchtige plantaardige pannenkoeken passen hier perfect bij!

Eiwitrijke pannenkoeken zijn heerlijk om de dag mee te starten, van te genieten in het weekend of om op te eten als snack voor tussendoor. Heb je kinderen? Geef een koud pannenkoekje mee in de lunchtrommel, hartstikke lekker en voedzaam.

Op onze website kun je inmiddels al veel verschillende eiwitrijke pannenkoeken recepten vinden. Mocht je dus de smaak te pakken hebben, dan raden we je ook absoluut deze pannenkoeken aan die gemaakt zijn van bosbessen of deze chocolade pannenkoeken. Maak er extra veel zodat je een aantal pannenkoekjes in de koelkast kunt bewaren voor een later moment.

Tip: varieer met verschillende smaken Fit Green Protein om steeds nieuwe smaken te creëren! Gebruik bijvoorbeeld onze nieuwe Fit Green Protein banaan om gezonde bananen pannenkoeken te maken, de smaak is op deze manier echt perfect.

Ingrediënten: (voor 6 pannenkoeken)

  • 150 gram havermeel (gebruik havermout om te verpulveren tot meel)
  • 1 schepje Fit Green Protein vanille
  • 1 rijpe banaan
  • 3 el bietensap (puur en ongezoet)
  • 200 ml ongezoete amandel- of havermelk 
  • 1 el gebroken lijnzaad (3 el water)
  • 2 tl appelazijn (maakt de pannenkoeken luchtig)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze:

1. Voeg het water toe aan de gebroken lijnzaad en laat dit even zo staan.

2. Mix de droge ingrediënten met elkaar en voeg hier vervolgens de plantaardige melk, water, bietensap, appelazijn en het lijnzaad mengsel aan toe.

3. Mix dit tot een dik glad beslag.

4. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Schep het beslag in de pan tot je pannenkoeken hebt van ongeveer 10 cm. (Ongeveer 2 el beslag per pannenkoek)

6. Bak aan beide kanten voor ongeveer 4 minuten.

7. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.

8. Serveer de pannenkoeken eventueel met vers fruit of stukjes noot.

9. Je kunt de pannenkoeken in een afgesloten bak bewaren in de koelkast voor ongeveer drie dagen.

Voedingswaarde (per pannenkoek 1/6)

  • Energie - Kcal: 132,78
  • Vetten: 2,63g
  • Koolhydraten: 18,94g
  • Vezels: 2,66g
  • Eiwitten: 7,18g

In samenwerking met Healthy Wanderlust.