Eiwitrijke pindakaastaart
Probeer deze pindakaastaart met 11 gram proteïne (per punt) maar eens langer dan een dag te laten staan.
Ingrediënten
Bodem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 scoop Fit Green Protein vanille of chocola
- 65 gram ongezouten cashewnoten
- 50 gram ongezouten amandelen
- 1 el ahorn siroop
- 10 verse medjoul dadels
Vulling
- 100 gram kokos zeezout pindakaas
- 120 gram pindakaas naturel
- 3 rijpe bananen (300 gram ongeveer)
- 1 tl vanille extract
- 3 el ahornsiroop
- 1 scoop Fit Green Protein vanille of chocola
Benodigdheden
- Keukenmachine/sterke blender
- Springvorm (ongeveer 20cm diameter)
- Bakpapier
- bakspray
- Spatel
- Keukenweegschaal
- Magnetron
Bereidingswijze
- Doe het bakpapier in de springvorm en spray hem in met bakspray
- Ontpit de dadels en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine
- Meng het goed door elkaar; het moet aan elkaar plakken als je met een spatel het mengsel wilt platdrukken
- Als dit het geval is, doe het mengsel dan in de springvorm en druk de bodem goed en stevig aan
- Plakt het niet voldoende? —> Voeg wat extra ahornsiroop toe
- Maak de keukenmachine schoon
- Doe de kokosolie kort (30 seconden) verwarmen in de magnetron
- Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine
- Meng zo’n 1,5 a 2 minuten tot een glad beslag
- Doe het beslag over de bodem en verdeel deze goed over de hele springvorm
- Zet de taart voor minimaal een nacht in de vriezer om uit te harden
- Haal hem kort voor het eten uit de vriezer
Tips & tricks:
- Je kan ook voor het hele recept naturel pindakaas gebruiken; de variant die puur is gemaakt van alleen pinda’s en olie, geen overige toevoegingen.
- 50 gram amandelen kunnen ook vervangen worden door 50 gram kokosrasp voor een andere smaak.
- Cashewnoten kunnen ook vervangen worden door andere noten zoals walnoten, pecannoten, etc.
Voedingswaarde (1/12e) (bodem en vulling bij elkaar)
- 308 kcal
- 22,6 gram koolhydraten
- 19,1 gram vet
- 10,9 gram eiwit