Het is weer vrijdag, dus tijd voor een overheerlijk recept. Deze zijn nóg lekkerder dan de vorige brownies. Uiteraard niet het gezondste, maar wel erg lekker en het is tenslotte weekend!... black-bean-brownies

Ingrediënten

voor 12 brownies
  • 250 gram zwarte bonen (1 blik uitgelegd en goed schoonspoelen)
  • 20 gram cacaopoeder
  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 50 gram biologische pure honing (dadelstroop of bloemenhoning)
  • 50 ml kokosolie
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 scoops FIT Green Protein chocolade (vanille kan ook)
  • 1 ei
  • 100 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 3 blokjes pure chocolade (a 10 gram per blokje)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een brownie-vorm in
  • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor behalve de blokjes chocolade
  • Meng alles tot een glad beslag
  • Breek 2 blokjes chocolade in kleinere stukjes en meng met een spatel door het beslag
  • Verdeel het beslag over de brownie-vorm
  • Breek het laatste blokje chocolade en verdeel over het beslag
  • Bak de brownies voor 10-12 minuten, houdt ze goed in de gaten dat ze niet verbranden!
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per brownie

  • 130 kcal
  • 7 gram eiwit
  • 8 gram koolhydraten
  • 7 gram vet
  • 3 gram vezels