Op zoek naar een lekker tussendoortje, guilty pleasure of post-workout snack? Deze truffels zijn romig, smeuïg, zacht, smaakvol en uiteraard van chocola!  chocolade-truffels

Ingrediënten

voor 15 truffels
  • 4 eetlepels kokosmeel *
  • 75 gram Fit Green Protein (chocolade/vanille kan beide)
  • 30 gram cacao poeder
  • 5 gram amandelmeel
  • 240 ml melk naar keuze
  • 4 verse dadels (even een uurtje weken in warm water voor gebruik)
  • 3 blokjes pure chocolade

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten behalve de blokjes pure chocolade door elkaar met een blender/foodprocessor/staafmixer.
  • Het moet een beslag worden dat vrij stevig is en een beetje plakt, je moet er balletjes van kunnen rollen zonder dat alles aan je handen blijft plakken.
  • Te nat? Doe er nog een beetje kokosmeel bij. Te droog? Doe er een klein beetje melk bij.
  • Vorm 15 truffels van je deeg en zet dit op een met aluminium bekleed bord in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron op de laagste stand)
  • Na 10 minuten kun je de gesmolten chocolade over de truffels heen gieten.
  • Hierna weer bewaren in de vriezer. Voor het smullen even 10 minuten van te voren uit de vriezer halen!
* kokosmeel kan eventueel vervangen worden voor spelt/boekweitmeel, maar is een stuk minder lekker.

Voedingswaarde per truffel (1/15)

  • 83 kcal
  • 6,2 gram eiwit
  • 3,3 gram koolhydraten
  • 4,2 gram vet