We worden ons steeds bewuster van onze voeding, en van het effect dat (on)gezond eten op onze gezondheid heeft. Gezonde voeding is belangrijk om ervoor te zorgen dat we alle benodigde voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Wie gezond en gevarieerd eet, krijgt meestal genoeg voedingsstoffen binnen.

Soms kunnen we echter nét dat beetje extra gebruiken, of zijn we even niet in de gelegenheid om voldoende op onze voeding te letten.

In zulke gevallen kun je onze Daily Essentials ideaal als gezonde aanvulling gebruiken.

Waarom onze Daily Essentials bijzonder zijn leggen we hieronder graag aan je uit!

Wat zijn de Daily Essentials?

Onze Daily Essentials zijn de helpende bouwstenen van jouw gezondheid en bestaan uit Magnesium, Omega 3, Vitamine D3 en Vitamine B12. De Daily Essentials combineren het beste van beide werelden: ze worden allemaal enorm goed opgenomen en tegelijkertijd zorg jij goed voor het milieu. 

Doe goed je research

Voedingssupplementen zijn vitamines en/of mineralen in de vorm van capsules, (smelt)tabletten, druppels, poeders of drankjes. Het kan echter flink per merk en product verschillen hoe hoog de dosis vitamines en mineralen in het supplement is, en ook de opneembaarheid van de voedingsstoffen hangt van een aantal zaken af.

Bij Orangefit vinden we het belangrijk dat jij met onze producten optimaal van de positieve effecten profiteert. Of dat nu ligt aan hun hoge opneembaarheid, hun lage ecologische footprint of hun handige vorm. Met onze Daily Essentials voedingssupplementen zetten we voor jou graag een stap extra. Hieronder leggen we je uit hoe! 

Voedingsstoffen in hun beste vorm

De ene vitamine is de andere niet. In veel gevallen bestaan er verschillende vormen van een bepaalde vitamine of mineraal, waarbij de ene vorm beter opneembaar en gunstiger is voor het lichaam dan de andere.

Magnesium van Orangefit

Vormen van magnesium zijn bijvoorbeeld magnesiumoxide, magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat.

Onze Magnesium bevat magnesiumbisglycinaat, een vorm die veel voordelen heeft. 

Zo is onder andere uit onderzoek gebleken dat deze vorm van magnesium het best opneembaar is. Dit komt doordat bisglycinaat door het lichaam als aminozuur wordt gezien. Zo omzeilt het de zogenaamde ‘mineralencompetitie’, waarbij meerdere mineralen die dezelfde transporters gebruiken elkaars opname belemmeren.

Magnesiumbisglycinaat is daarnaast voor veel mensen beter te verdragen dan andere vormen van magnesium.

Omega 3 van Orangefit

Onze Omega 3 is volledig plantaardig, dus vrij van vis en bevat toch de vetzuren EPA en DHA! Beide vetzuren zijn nodig om van de positieve werking op het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen te profiteren.

Hoe we aan omega 3 komen met EPA en DHA is door gebruik te maken van algen. Om heel pietje precies te zijn, gebruiken we het micro-algje Schizochytrium.

Deze bijzondere alg bevat als één van de weinige plantaardige omega 3-bronnen DHA en EPA in een bijzondere 2:1-ratio. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken claimen dat deze verhouding de kans op een aantal ziektes kan verlagen. (1),(2)

Vitamine D van Orangefit

Er bestaan twee vormen vitamine D: vitamine D2 en vitamine D3. Het nadeel van D2 is echter dat deze vorm minder goed wordt opgenomen door het lichaam. Daarom kiezen wij liever voor vitamine D3.

Maar wist je dat vitamine D3 normaal gesproken wordt gehaald uit schapenwol? Wij vonden dit niet heel aantrekkelijk en diervriendelijk klinken. Daarom vroegen we ons af of er geen plantaardig alternatief was.

Die is er gelukkig, namelijk vitamine D3 uit mossen! Daarom gebruiken wij deze bron uiteraard voor onze Vitamine D3.

Vitamine B12 van Orangefit

Vitamine B12 is beschikbaar in actieve vorm en inactieve vorm. Met andere woorden: in vormen die wel of niet nog door je lichaam omgezet moeten worden voordat het er iets mee kan.

Het voordeel van een actieve vorm is dat er bij de omzetting geen mogelijk schadelijke andere stoffen kunnen vrijkomen. Daarnaast is de actieve vorm direct opneembaar. (4)

In de Daily Essentials Vitamine B12 zit een combinatie van methylcobalamine en adenosylcobalamin. Dit zijn twee biologisch actieve (co-enzymatische) vormen van B12 met hoge opneembaarheid die direct door je lichaam worden opgenomen.

Unieke combinaties voor verhoogde opneembaarheid

De mate waarin een voedingsstof opneembaar is, hangt niet alleen af van de vorm van de vitamine of het mineraal. In veel gevallen gaat het om een complex proces, waarbij verschillende soorten voeding(sstoffen) elkaars werking kunnen belemmeren of juist bevorderen.

Met onze Daily Essentials hebben we ervoor gezorgd dat we ingrediënten gebruiken die elkaar versterken zodat ze er samen voor zorgen dat jij een optimaal effect merkt.

Onze Daily Essentials Magnesium bevat bijvoorbeeld behalve magnesiumbisglycinaat ook vitamine B6 en BioPerine®. Dit is een zwarte peper-extract. BioPerine® zorgt ervoor dat verschillende voedingsstoffen beter worden opgenomen door je lichaam, waaronder ook magnesium. Vitamine B6 zorgt voor extra ondersteuning van het immuunsysteem en het energieniveau en bevordert eveneens de opname van magnesium. (6

Ook de opneembaarheid van de Daily Essentials Vitamine B12 hebben we zo hoog mogelijk proberen te maken.

We hebben namelijk Quatrefolic® toegevoegd aan onze vitamine B12. Quatrefolic® is de best opneembare biologisch actieve vorm van foliumzuur (vitamine B11). Foliumzuur en vitamine B12 werken nauw samen.

Bovendien hebben we ervoor gekozen om van onze Vitamine B12 zuigtabletten te maken. Op die manier wordt de vitamine B12 direct opgenomen via het mondslijmvlies.

Plantaardig, plantaardiger, plantaardigst

Een ander voordeel van de Daily Essentials: ze zijn officieel vegan-gecertificeerd!

Wie vaak of vaker voor plantaardig kiest heeft er vast ervaring mee: het vinden van een goed plantaardig supplement is zo makkelijk nog niet. Als de vitamine of het mineraal al van nature plantaardig is, bevat het product vaak alsnog een dierlijke vulstof of kleurstof.

Dat geldt niet voor onze Daily Essentials. Zowel de capsules/(smelt)tabletten als de voedingsstoffen zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten.  

Klaar om jouw eigen Daily Essentials te kopen?

Zoals je kunt lezen hebben de Daily Essentials behoorlijk veel voordelen. Zowel voor jouw lichaam als voor onze planeet!

Ben je net zo enthousiast als wij? Bestel hier je Daily Essentials.