Nieuwe jasjes, dezelfde kwaliteit! We hebben het over onze Daily Essentials: magnesium, omega-3, vitamine D3 en vitamine B12.

We zijn al jaren trots op de ingrediënten van onze Daily Essentials, maar eerlijk is eerlijk, de vorige verpakkingen konden beter. Dit zijn we helemaal met je eens.

Daarom nemen we je in dit artikel graag mee in het verhaal achter onze vernieuwde verpakkingen want door een kijkje achter de schermen te nemen is het vaak makkelijker om bepaalde keuzes te begrijpen.

Lees hieronder met ons mee.

Eigenwijs DNA

Bij Orangefit doen we dingen graag anders dan anderen. Een beetje rebels, eigenwijs en innovatief zijn zit in het Orangefit DNA.

We kiezen daarom voor plantaardige ingrediënten in plaats van dierlijke. En ook de kleur oranje is natuurlijk geen toeval. Maar net als met de samenstelling van onze producten, en onze opvallende oranje kleur, willen we ook met onze verpakkingen anders zijn.

Vaak zitten vitamines en mineralen in potjes. Meestal gemaakt van plastic en soms ook van glas.

Om voor een andere uitstraling te zorgen besloten we te gaan voor duurzame kartonnen kokers.

Klinkt als een goed idee! De praktijk bleek helaas net wat anders uit te pakken.

Feedback

De eerste reacties op de Daily Essentials kwamen binnen en we kregen vaak te horen dat onze essentials qua ingrediënten en eigenschappen een schot in de roos waren.

Alleen bleek dat mensen, vooral in winkels, moeite hadden om aan de verpakking te zien wat er nu daadwerkelijk in de kokers zat. Je kon namelijk niet door de kokers heen kijken en de vorm van de kokers werd niet direct geassocieerd met vitamines en mineralen. Ook ontvingen we regelmatig feedback met dat de kokers voor het perfecte plaatje niet vol genoeg waren.

We hechten veel waarde aan de feedback van onze Orangefitters en besloten daarom dat dit anders moest.

Mooi glas is niet lelijk

Toen het einde van de voorraad van de kartonnen kokers in zicht kwam was het tijd voor verandering. 

Dit was een mooie kans om het beter en duurzamer te doen en tegelijkertijd nog steeds anders te zijn.

De kartonnen kokers moesten plaats gaan maken voor glazen potjes.

Nu deze knoop was doorgehakt was er nog één uitdaging over:

"Hoe kunnen we met standaard glazen potjes toch anders zijn en het 'Orangefit gevoel' uitstralen?"

Een oranje label! Natuurlijk, maar dit was niet genoeg. De samenstelling van onze Daily Essentials is uniek. Deze stap extra moesten de nieuwe verpakkingen ook uitstralen.

Om hiervoor te zorgen hebben we groene labels gemaakt die om de nek van de potjes heen gaan. 

De groene labels leggen uit wat onze Daily Essentials uniek maakt en zorgen voor een eigenwijze finishing Orangefit touch.