Denk aan je goede voornemens. Wat ga je het komende jaar veranderen? Welke doelen heb je jezelf gesteld? En denk hier vervolgens nog eens over na. Zijn dit niet dezelfde voornemens als vorig jaar? En die van het jaar daarvoor?  Laat 2016 niet hetzelfde eindigen als al die voorgaande jaren en verander jouw voornemens dit jaar niet in kansloze doelen. Doe het anders en maak van je droom jouw persoonlijke motivatie. Laat al die goede voornemens los, hou vol en richt je het komende jaar op het behalen van een hoger doel! vergeet-voornemens

1. Richt je op blijvende veranderingen. Niet op goede voornemens.

Meer dan de helft van alle goede voornemens falen en de reden hiervoor is dat mensen het vaak niet al te serieus nemen. Goede voornemens zijn wel leuk, maar wie houdt zich er nu aan?... Wat je wilt bereiken is geen kansloze missie of een tijdelijk doel, maar een verandering voor de lange termijn: een succesvol, gelukkig en gezond leven! Dus verander jouw mindset en focus je 100% op het creëren van je mooiste leven. Visualiseer waarom je iets wilt veranderen en probeer daar zoveel mogelijk aan te denken.

2. Vergeet 2015.

Schenk geen aandacht meer aan het verleden en richt je op de toekomst. Misschien was het afgelopen jaar wel een heel zwaar en bewogen jaar voor je, maar je kunt hier niets aan veranderen. Je kunt hier alleen maar van leren, kracht uit halen en gebruiken als motivatie om er het komende jaar vol voor te gaan. In plaats van te denken dat je “gefaald hebt in 2015”, wees vastberaden dat “2016 het jaar is waarin je gaat slagen!”

3. Weet wat je wilt en leg het vast.

Waar wil je deze zomer naar toe op vakantie? Welke fitness doelen wil je graag nog behalen? Bepaal wat je het komende jaar zou willen en zorg er voor dat je dit ook daadwerkelijk vastlegt. Dan heb je in moeilijke(re) tijden altijd iets om naar uit te kijken of naar toe te werken. Dus schrijf je deze week nog in voor die halve marathon en boek die zonvakantie!

4. Ga niet voor de ‘quick fix’.

Het is vaak erg verleidelijk, maar als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het ook! Laat je hier niet door verleiden. Als je daadwerkelijk iets wilt bereiken, dan zal je hier moeite voor moeten doen. Het is geen makkelijke oplossing of een ‘quick fix’ en het komt niet vanzelf. Het vereist tijd, discipline en volharding, maar onthoud dat het veel meer voldoening geeft en beter is om hard te werken aan iets waar je later plezier van hebt, dan tijd te verspillen aan iets dat nooit iets oplevert. Begin dit jaar zoals je het jaar ook zou willen eindigen en vertrouw erop dat het harde werk dat je erin stopt uiteindelijk zal worden beloond. Negeer de pijn, vecht tegen je frustraties en zet door. Maak je dromen waar, bedenk waar je volgende jaar sta en maak het je mooiste jaar ooit! Ben jij klaar voor 2016? Then let’s go! 2016-jouw-jaar