Wij vinden CrossFit één van de mooiste en meest inspirerende sporten die er is. Bij CrossFit zijn namelijk drie hoofdelementen samengevoegd in één: Gewichtheffen, Gymnastiek en Cardio, waardoor deze sport uitdagender is dan de meeste andere sporten. Bij CrossFit zie je daarom de allerfitste atleten terug.

Wij willen deze atleten graag begeleiden en ondersteunen naar hogere prestaties en een nog fitter lichaam. Sinds een aantal maanden zijn wij daarom aan het bouwen aan een eigen CrossFit team: Team Orangefit.

In Team Orangefit zitten ambitieuze, talentvolle atleten met een gedisciplineerde mindset en een 'down to earth' mentaliteit. Naast Sarah, Stephan en Jeremy zijn wij enorm trots om sinds vandaag de talentvolle Sanne Bijleveld en Enzo Hoogenraat in ons team te mogen verwelkomen.

Enzo is nog maar 18 jaar, CrossFit bij CrossFit Bink 36 en werd op zijn 17e eerste van Nederland, 5e van Europa en 25e wereldwijd bij The Open - CrossFit Games in zijn leeftijdsklasse 16 t/m 17 jaar. Sanne is 22 jaar, CrossFit bij CrossFit Asperen en werd 2e tijdens tweede competitiedag van de TIGLON Series

Met de nieuwe krachten van Enzo en Sanne is Team Orangefit zo goed als compleet en kunnen we gaan werken aan mooie dingen. Hieronder stellen we onze nieuwe CrossFit atleten graag aan je voor.

sanne-enzo3

1: Hoelang train je al?

Sanne: Ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen met CrossFit en deed het toen 2 keer per week. Ik vond het erg leuk maar na ongeveer één maand heb ik 2 á 3 maanden bijna niet getraind vanwege omstandigheden. Toen ik in augustus 2014 mijn eerste (team)wedstrijd had gedaan, begon ik weer steeds meer te trainen.

Na de qualifier van de LLTD’14 had ik de smaak echt te pakken en wilde ik niks liever dan trainen. Vanaf toen ben ik écht fanatiek gaan CrossFitten. Enzo: Ik train nu zo’n drie en een half jaar, waarvan bijna twee en een half jaar CrossFit. Hiervoor deed ik gewoon fitness in de ‘normale’ sportschool met vrienden van school.

2: Hoeveel keer train je per week?

Enzo: Op dit moment train ik vijf keer per week, omdat ik nu meer aan het focussen ben op het opbouwen van kracht en gymnastics. Richting wedstrijden zal dit echter veranderen, dan train ik tien keer per week. De focus ligt hier dan een stuk meer op een hoger volume en meer metcons. Sanne: Ik train 5 dagen per week. De overige 2 dagen heb ik een ‘active restday’. Ik merk dat rusten net zo belangrijk is als een goede training, want je lichaam moet ook de tijd krijgen om te herstellen. Als je lichaam geen tijd krijgt om te rusten, krijgt het geen tijd om sterker te worden.

3: Waar je komt je passie voor CrossFit vandaan?

Sanne: Ik heb sporten altijd al leuk gevonden. Zelfs tijdens kleine sportevenementen wilde ik de beste zijn en ook tijdens mijn dansopleiding merkte ik dat ik het allerbeste uit mijzelf naar boven wilde halen. Toen ik stopte met dansen zocht ik iets waar ik voldoening uit kon halen en kwam via via in aanraking met CrossFit. Ik merkte gelijk dat ik dit leuker zou gaan vinden dan gewoon fitness, omdat je erg snel resultaten ziet en progressie boekt.

Toen ik merkte dat het goed ging met trainen, wilde ik steeds meer en merkte ik dat ik er verslaafd aan begon te raken. Ook vind ik het erg leuk dat je bij CrossFit aan wedstrijden mee kunt doen, dit motiveert mij om mezelf te blijven ontwikkelen. Enzo: Dat is een goede vraag, Ik denk dat mijn passie komt uit de vooruitgang die ik maak en die bij CrossFit zo goed te meten is. Als ik terugkijk naar waar ik 3 jaar geleden was in vergelijking tot nu, is mijn fitness (algehele fitheid) heel erg verbeterd. Ik kon 3 jaar geleden niet eens 10 minuten hardlopen zonder te stoppen.

Ook kon ik maar 3 pullups... dat is bijna niet te vergelijken met wat ik nu allemaal kan. Ik denk dat mijn passie voor CrossFit hier is geboren.

crossfit-verslavend-progressie-sanne

4: Op welke resultaten ben je het meest trots?

Sanne: Ik ben eigenlijk best trots op wat ik het afgelopen jaar allemaal heb bereikt/gedaan. Als ik aan school denk ben ik erg trots dat ik mijn Propedeuse heb gehaald, maar als ik aan CrossFit denk ben ik trots op de ontwikkelingen die ik bij mezelf zie.

Ook op wedstrijden gaat het goed en ik hoop dat ik mezelf het aankomende jaar (en vele jaren erna) weer een stuk beter kan maken. Enzo: Ik ben het meest trots op mijn resultaten tijdens de The Open. Ik deed hier mee in de leeftijdsklasse van 16 t/m 17. Na deze 5 weken ben ik als 25e in de wereld en 5e in Europa geëindigd.

5: Wat doe je in het dagelijks leven naast (top)sport?

Enzo: Naast CrossFit studeer ik voltijd Fysiotherapie aan de Hogeschool Leiden. Ik zit nu in het eerste jaar van deze opleiding en heb het erg naar mijn zin (ook al is het soms wat moeilijk te combineren met sport). Ook geef ik elke dinsdag les bij CrossFit Bink 36. Sanne: Ik zit 5 dagen per week op school, want ik studeer Rechten op de Juridische Hogeschool in Den Bosch.

Daarnaast werk ik in een restaurant en breng ik graag tijd door met familie en vriendinnen. Toch ben ik het meeste te vinden in de box, want naast veel stilzitten op school heb ik echt beweging nodig.

6: Wat zijn je doelstellingen voor de komende jaren?

Enzo: Mijn doel voor 2016 is mezelf kwalificeren voor de Lowlands Throwdown en hier tijdens de finals in de top 15 eindigen. Hiernaast heb ik als doel om in 2018 op de regionals te staan. Sanne: Op het gebied van CrossFit wil ik vooral erg veel plezier houden in het trainen en mezelf blijven ontwikkelen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik gezond en blessurevrij blijf. Ik wil ook graag goed blijven presteren op wedstrijden en me plaatsen voor de Lowlands Throwdown!

7: Wat is je favoriete snack/cheatmeal?

Sanne: Dat is een goede vraag... Ik ben namelijk nogal gek op cheatmeals, maar welke het eerste in me opkomt is de overheerlijke Milka Hazelnut chocoladereep! Enzo: Nachos met guacamole en milkshakes!

8: Wat is je beste fittip?

Enzo: Enjoy the journey! Sanne: Zorg ervoor dat je plezier hebt in elke training die je doet. Soms zal een training wat minder gaan, maar ook hier word je beter van. Probeer altijd een positieve mindset te hebben en je zult zien dat het trainen, maar ook de rest in het leven veel leuker is!

9: Wat hoop je met Team Orangefit te bereiken?

Sanne: Ik hoop met de begeleiding en coaching vanuit Orangefit een completere atleet te worden. Ik vind het belangrijk dat ik plezier, presteren en ontwikkelen met elkaar kan combineren. Met Team Orangefit gaat dit zeker lukken. Ik kijk ernaar uit! Enzo: Met het Orangefit team hoop ik een betere atleet te worden op alle onderdelen binnen CrossFit.

Ik ben ervan overtuigd dat dit met deze begeleiding zeker gaat lukken. Mijn teamgenoten motiveren mij heel erg en de producten van Orangefit zorgen ervoor dat ik een stuk beter herstel, waardoor ik weer harder kan trainen.

Video's van Sanne & Enzo

 

 
Een video die is geplaatst door @_sansb op
 
Een video die is geplaatst door @_sansb op
 
Een video die is geplaatst door @_sansb op

 

 

Een video die is geplaatst door @_sansb op

 

Een video die is geplaatst door @_sansb op